Estratègia, Visió i Arquitectura pel «BigData»

Visions i preguntes clau.

Una visió és una forma particular de veure, desitjar o imaginar quelcom llunyà o inexistent encara. L'aproximació a la visió s'ha d'entendre i concebre com una oportunitat davant el context i els reptes.
Aquí és on prenen sentit les diferents visions particulars que els nostres clients obtenen al fer-se preguntes com  ¿Qué és crític per la companyia? ¿Quin és l'estat futur esperat al que volem arribar? ¿A quins horitzons i objectius responem? ¿Quins condicionaments hi ha pel camí?
L'experiència ens constata que les seves, son unes visions que normalment estan condicionades a la capacitat que tenen les pròpies organitzacions per traduir aquests drivers i objectius a uns «principis rectors» (tecnològics o no) que son clau per guiar i conduir el procés d'assolir els objectius en la forma esperada.

Per JES, la Visió, en el context que ens ocupa és el futur, relativament immediat i proper, on l'organització o l'empresa (principalment PIME), es desenvolupa en les millors condicions possibles d'acord als factors, desitjos, objectius, reptes i esperances dels stakeholders principals de l'organització.

Una visió on l'arquitectura estratègica d'IT ha de ser el fonament necessari per que una organització tingui la capacitat de desenvolupar solucions alineades amb les seves visions de negoci. Una visió i arquitectura que parteix del "As-Is" o el "d'on venim", cap el "To-Be" o el "a on anem".

ZHILABS®, Visió i Arquitectura estratègica de JES pel BigData & Analytics.

Per JES un dels tres pilars bàsics de l'éxit en materialitzar la visió és una sòlida arquitectura estratègica de Referència o Arquitectura de «Building Blocks», és a dir, una arquitectura de blocs constructius que habilita el «Solution Continuum» en la organització.

Es per aixó, que davant el BigData i context actual, no hi ha prou amb sistemes pel tractament en velocitat, varietat, volum i veracitat de la gran onada de dades. Ens cal una arquitectura estratègicament capacitada per innovar, desenvolupar i actuar. Aquella que sustenta, «At Continuum», la capacitat per desenvolupar solucions alineades amb les visions del negoci.

L'Arquitectura estratègica utilitzada per JES és resultat dels Blocs Constructius Modulars específicament desenvolupats i construïts per ZHILABS pel donar resposta al tractament del BigData & Analytics. Blocs que son peces SW combinables i re-usables per proveir de les funcionalitats necessàries en procés, tractament, emmagatzematge i visualització per les solucions que responen als models i objectius de negoci.

Els altres 2 pilars fonamentals són, el coneixement en l'experiència i, la capacitat d'innovar nous models i sistemes integradors.
Com principi per tot el que fem pels nostres client, ens agrada dir que estem ocupats en "Alinear les arquitectures TI cap els nous i innovadors models de negoci co-opetencials del actual «Smart world", i implementar-les sobre plataformes SaaS en SOA/Cloud específiques pel BigData & Analytics.

No Comments Yet.

Leave a comment